Over ons

 KIT | MEETINGS & EVENTS

Bij KIT | Meetings & Events zijn we verantwoordelijk voor alle bijeenkomsten en evenementen die in het KIT plaatsvinden. Van een exclusief gesprek tussen twee personen tot een spetterende feest voor 1.000 gasten – wij organiseren het hele verhaal. Dat doen we in nauwe samenwerking met het gehele KIT hospitality-team: de keuken, het service personeel en als u wilt blijven slapen ook met het Tropenhotel. Zo zorgen we voor een tot in de puntjes georganiseerde meeting, van techniek tot hapjes en van bespreking tot overnachting.

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN

Het begon met de zoektocht naar een plek om alle snuisterijen uit de koloniën onder te brengen, een locatie waar tegelijkertijd het nog winstgevender maken van de handel kon worden onderzocht. Uiteindelijk besloten de stichters een gloednieuw pand voor hun instituut te laten bouwen – een miljoenenproject dat behoorlijk wat stof deed opwaaien. Elf jaar later, in 1926, was het monumentale pand dat we nu kennen als het KIT een feit. In de vorige eeuw lag de focus op de koloniën, tegenwoordig zet het Koninklijk Instituut voor de Tropen zich in voor het verbeteren van de gezondheidszorg en de sociaaleconomische situatie in armere landen. De not-for-profit organisatie doet dat door middel van onderzoek, advies, trainingen en opleidingen voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Onze congreslocatie bevindt zich in dit monumentale gebouw. Zie ook www.kit.nl.

DE TROPEN AAN HET OOSTERPARK

Een zonnig terras meteen aan het Oosterpark, een kaart vol internationaal lekkers en een interieur ontworpen door studio Piet Boon. Restaurant de Tropen heeft alle ingrediënten die een Amsterdamse hotspot nodig heeft – en zelfs een beetje meer. Dit levendige café-restaurant zit in het KIT-gebouw en dat zorgt voor een altijd gezellig mix van buurtbewoners en internationale gasten. Ontbijt, lunch of borrel: deze parel van het oosten is van alle markten thuis. In de zomer wordt het zo mogelijk nog mooier, want dan gaat het heerlijke terras open en worden er barbecues, buitenborrels en dansfeestjes georganiseerd. Het is mogelijk het restaurant (en het terras) af te huren voor uw eigen evenement. Zie ook www.amsterdamdetropen.nl.

AMSTERDAM TROPEN HOTEL

Het Amsterdam Tropen Hotel, dat als het ware in onze tuin ligt, is nauw verbonden met het KIT. In de jaren ‘60 deed het tien verdiepingen tellende gebouw dienst als logeerverblijf voor KIT-vrijwilligers en studenten, in de jaren ’70 kreeg het een upgrade naar hotel voor KIT-gasten en tegenwoordig opent het de deuren voor iedereen die comfortabel wil overnachten in Amsterdam-Oost. De link met het KIT is ook terug te vinden in de kunstvoorwerpen die in het hotel worden tentoongesteld, het multiculturele personeel en de gasten die vanuit alle hoeken van de wereld naar Amsterdam afreizen om hier te overnachten. Het Amsterdam Tropen Hotel is een comfortabele driester en biedt een geweldig uitzicht over de stad en het KIT-gebouw en het Oosterpark. Zie ook www.amsterdamtropenhotel.com.

HET TROPENMUSEUM

Wat ruim 150 jaar geleden begon met een liefdevolle verzameling op zolder is door de jaren heen uitgegroeid tot een museum met een indrukwekkende collectie bijzondere voorwerpen uit de hele wereld. Het Tropenmuseum is een bijzondere plek en een onlosmakelijk onderdeel van het KIT. Het is een museum over mensen, met naast de negen vaste tentoonstellingen ook regelmatig wisselende exposities. Verhalen over universele thema’s als rouwen, vieren, versieren, bidden en vechten worden verteld met objecten uit verschillende landen – van Azië tot Afrika en van Nieuw-Guinea tot Peru. Het Tropenmuseum legt zo de nadruk op de enorme culturele diversiteit van onze wereld, maar net zo goed op wat we allemaal gemeen hebben. Het is mogelijk een bezoek aan het museum te combineren met uw evenement. Zie ook www.tropenmuseum.nl.

MISSIE & VISSIE

De missie van het KIT is het vergroten van de impact van organisaties, overheden en bedrijven die een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In onze visie is dat de enige weg naar een mooie toekomst. Door middel van onderzoek, advies, trainingen en opleidingen wordt gewerkt aan het verbeteren van de maatschappelijke en sociaaleconomische situatie in armere landen. Verder fungeert het KIT als global host vanuit onze eigen internationale kennishub in Amsterdam. KIT Hospitality is onderdeel van deze not-for-profit organisatie, wat betekent dat onze winst ten goede komt aan de duurzame internationale projecten van het KIT.

DUURZAAM & VERANTWOORD

Bij ons is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. Het KIT is een kennisinstituut dat zich inzet voor fair trade, maatschappelijk verantwoord ondernemen en betekenisvolle samenwerking, zowel in eigen land als wereldwijd. We bieden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans, zorgen voor maximale recycling en werken in de keuken zoveel mogelijk met seizoensproducten om de duurzaamheid van de gerechten te waarborgen. Dat voeren wij ook door in onze drankjes: fair trade Moyee Coffee en Earth Water, dat zich hard maakt voor schoon drinkwater projecten.

HISTORIE

Botanicus Frederik van Eeden, vader van de beroemde schrijver, was dol op de wonderbaarlijke voorwerpen die Nederlanders meenamen uit de koloniën. Hij verzamelde ze op zolder en toen dat in 1871 echt niet meer paste vond zijn Koloniaal Museum onderdak in de Haarlemse villa Paviljoen Welgelegen. Door de verdere groei van de collectie en het daaraan gekoppelde onderzoek werd in 1910 het Koloniaal Instituut opgericht, een vereniging die meteen op zoek ging naar een grotere locatie. Na een onsuccesvolle zoektocht besloten de stichters een gloednieuw pand voor hun instituut te laten bouwen, een proces dat elf jaar en zeven miljoen gulden kostte. Het gebouw in neorenaissance stijl is ontworpen door vader en zoon Van Nieukerken en rijk versierd met symbolische elementen die verwijzen naar de koloniale geschiedenis. Handel, industrie, internationale betrekkingen en de oprichters zijn vereeuwigd in sculpturen, houtsneden en ijzeren smeedwerk. Koningin Wilhelmina verzorgde in 1926 de feestelijke opening.

WERKEN BIJ KIT

KIT is een plek met een bijzonder verhaal en grote ambities. Bij KIT | Meetings & Events zijn we regelmatig op zoek naar enthousiaste en leergierige collega’s die willen werken in een internationale, innovatieve en duurzame omgeving. Van al onze medewerkers verwachten we een hoog serviceniveau, passie voor het vak en de drive om ieder evenement tot een succes te maken. Of het nu gaat om een congres met 1.000 gasten, een luxueuze trouwerij of een kleinschalige boardmeeting – bij ons is iedereen een VIP. Klinkt dat als jou op het lijf geschreven? Neem dan contact met ons op.